Waarom een vuilafscheider

Vanaf 1 augustus 2015 is het verplicht om iedere cv ketel te voorzien van een A label pomp.

Deze A label pompen hebben hun A label gekregen door het toepassen van magnetisme met een ingebouwde magneet. Hij is door deze magneet energiezuiniger geworden.

Het kan zijn dat deze magneet corrosiedeeltjes aantrekt wat de levensduur van de pomp aanzienlijk verkort. Een vuilafscheider kan dit oplossen.

Maar daarnaast is een vuilafscheider ook belangrijk om minder zuurstof in de leidingen te krijgen. Zuurstof gaat een reactie aan met metaal met corrosie en roest tot gevolg. Deze deeltjes kunnen uw pomp beschadigen. Als er donker water uit uw radiator komt bij het ontluchten is dat al een teken dat er corrosie ontstaan is.

Minder vuil en lucht in uw leidingen voorkomt tevens vreemde geluiden, zorgt voor minder rendementsverlies, meer confort , lagere stookkosten en een verlenging van de levensduur van uw cv installatie.

Monteer daarom altijd een vuilafscheider!

Let op! Het is beter om uw cv ketel niet helemaal uit te zetten en hiervoor in de plaats bijvoorbeeld uw thermostaat op nul te zetten zodat hij niet aanslaat. De pomp zal eens per periode gaan pompen om vastlopen te voorkomen.