Verschil diverse anti-kalk magneten

Wat is het verschil in de anti kalkmagneten op deze website?


Op deze website worden verschillende anti kalkmagneten water ontharders verkocht. Wat is nu het verschil in deze anti kalkmagneten krijgen we als veelgestelde vraag ?

Allereerst is het belangrijk om te weten dat de sterkte van een magneet wordt aangegeven in Gauss. Als deze waarde hoger is zal de magneet een groter bereik hebben. Dus een magneet van bijvoorbeeld 500 gauss zal minder ver magnetisch zijn dan een magneet met een gauss waarde van 4000. Omdat de anti kalkmagneten om een buis worden gemonteerd tussen de 15 tot 22 mm zal het effect van een magneet van 4000 Gauss weinig anders zijn dan die van de 2000 Gauss. Dit omdat de sterkte belangrijk is meteen naast de magneet waar de waterleidingbuis zit.

Een magneet gaat in principe meer dan een mensenleven mee. Dit is o.a. afhankelijk van de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid. Wel zal de sterkte ieder jaar iets afnemen maar dat is te verwaarlozen.

DAT Gorodal waterontharder

Deze is in Duitsland ontwikkeld door een ingenieursbureau en reeds jaren lang verkocht in Duitsland en Nederland. Het pakket bestaat uit 2 magneet sets (4 onderdelen) die naast elkaar op de leidingen gemonteerd moeten worden. Er wordt gebruik gemaakt van ferriet magneten. Deze is geschikt om te monteren op buizen van 15 tot 42mm. De kleur is zwart of blauw en de afmeting 5 x 7 x 2 cm. Klik hier voor meer info.

DAT Elektrische waterontharder

De DAT elektrische waterontharder heeft geen magneet maar wekt een magnetische puls op m.b.v. elektriciteit. Velen beweren dat het resultaat beter is dan die van een anti kalk magneet met een ferriet magneet. De afmeting is 7 x 5 x 4 cm. Meegeleverd wordt een adapter. Deze moet aangesloten worden op 230Vac/50Hz. Meer over de elektronische waterontharder vind u hier.

DAT ECO Black

De DAT ECO black is een veel kleinere magneet dan de DAT Gorodal. Dat kan omdat hij een Neodymium magneet heeft. Dit type magneet straalt alleen naar voren in tegenstelling tot de ferriet die bijna rondom straalt. Hij is geschikt voor buizen van 15 mm en zeer klein (4.2 x 3 x 1.1 cm). Klik hier voor meer informatie.


DAT ECO TITAN

De DAT ECO TITAN is de metalen uitvoering van de DAT ECO Black. Het magnetisme straalt op een andere manier door de waterleidingbuis door het metaal in de behuizing. Er wordt beweerd dat het effect krachtiger is dan de andere magneten. Ook hier wordt gebruik gemaakt van een Neodymium magneet en is de afmeting van de behuizing zeer klein (6 x 4.4 x 1,5 cm). De DAT ECO TITAN is geschikt voor leidingen van 15 mm tot wel 42 mm doorsnede. Meer informatie over de DAT ECO TITAN vind u hier.