Anti kalk boiler een slimme keuze

DAT-Aparici Eficiente PLUS elektrische boiler 80 liter

Anti kalk boiler, een slimme keuze. Want wie wil dat nu niet, een elektrische boiler die vele malen minder kalkvorming heeft in de ketel. Een een verwarmingselement die wordt beschermd tegen kalk?

Wat is een (Anti kalk) elektrische boiler?

Een elektrische boiler is een vat met een verwarmingselement. Eigenlijk is het een grote waterkoker. De boiler wordt tussen uw waterleiding geplaatst zodat u uw tapwater voortaan elektrisch kunt verwarmen. 

Het traditionele verwarmingselement, de natte weerstand

Bij een normale boiler komt het verwarmingselement, ook wel natte weerstand genoemd, direct in contact met het boilerwater. Net als bij een waterkoker komt er kalk op het element tijdens het opwarmen. Hoe meer kalk op het element hoe meer energie deze gebruikt om het water op te warmen. En dat kost onnodig veel stroom. Nu zijn er gelukkig anti kalk boilers op de markt die hier geen last van hebben!

Het Anti kalk verwarmingselement, de droge weerstand

In een anti kalk boiler is een droge weerstand geplaatst. Het verwarmingselement blijft, de naam zegt het al, droog omdat deze niet direct in contact komt met het water. Het element wordt namelijk beschermd door een hoes. Op deze manier kan kalk zich niet gaan hechten aan het verwarmingselement, een anti kalk boiler dus. Ook in de boiler ketel zelf is nauwelijks nog kalk te bekennen. 

Anti kalk boiler een slimme keuze

De keuze is dan wel heel snel gemaakt. Het water wordt lekker snel warm en het element blijft schoon. Geen kalk op het element betekent geen onnodig stroomverbruik en dat merkt u in uw portemonnee! Ook is de boiler minder storingsgevoelig en zijn de elementen indien nodig eenvoudig te verwisselen. De boiler hoeft niet leeg om een element te vervangen en dat scheelt weer onnodig waterverbruik

Verschillende merken en modellen anti kalk boilers

Op elektrischeboiler.eu vindt u een ruime keuze aan anti kalk boilers. Een rond model van het merk DAT-Arca of van DAT-Aparici, de ECO Smart versie. Of een plat model van het merk DAT-Aparici, de Eficiente Plus serie. Heeft u een grotere anti kalk boiler nodig? Geen probleem, dan kunt u kiezen voor een DAT-Sauter 200 of 300 liter model