Anti salderingsboilers

dat-arca-80-liter-solar-eb

Als je veel zonnepanelen op je dak hebt liggen weet je als het goed is dat er vaak stroom ¨over¨ is. Deze stroom kan je tot nog toe terugleveren aan het net. Maar dit wordt steeds lastiger, het bedrag wat je hiervoor terug krijgt steeds lager en straks zelfs afgeschaft.  Het zou dus mooi zijn als je deze stroom zelf op kunt maken. Dus in plaats van terug leveren, kan je dankzij de anti salderingsboilers de stroom gebruiken om het water voor je wasbak en douche op te warmen!

“Teveel” aan opgewekte stroom van je zonnepanelen zelf gebruiken!

De nieuwe zogenoemde anti salderingsboilers zijn dé oplossing om de “teveel” aan opgewekte stroom van je zonnepanelen zelf te kunnen gebruiken! Met de meegeleverde analoge schakelklok is de boiler eenvoudig in te stellen. Dus eigenlijk heb je gratis warm water!

Met deze meegeleverde schakelklok kan je de tijd instellen waarin hij moet opwarmen. In de winter als er te weinig zon is, kan hij ook gebruikt worden. Hij werkt namelijk op de normale 230 Vac met een gewone stekker in het stopcontact.

De anti salderingboiler ziet er uit als elke andere elektrische boiler.

Alleen heeft deze boiler een speciaal verwarmingselement van 800 Watt. Het blijkt namelijk dat de meeste gezinnen rond de 800 Watt aan stroom teveel produceren gedurende een dagdeel. Voornamelijk in de zomer is deze elektrische boiler dus een handige energie en geld besparende oplossing.

Is een anti salderingboiler makkelijk aan te sluiten ?

Zeker! Net zo eenvoudig als een reguliere boiler. Bovendien kan de boiler bijvoorbeeld voor een gas CV ketel worden aangesloten. Dit noem je hotfill. Het warme water van de boiler gaat de gas cv ketel in. Als het water warm genoeg is zal de gas ketel niet aanslaan en dus geen gas hoeven te verbruiken.

In de winter zal het water niet altijd warm genoeg zijn en kan de gas cv ketel bijspringen.

Ook apart aansluiten zonder hotfill is gemakkelijk. 50 liter of 80 liter warm water is in de meeste gevallen genoeg bij normaal gebruik. In de zomer gebruik je de teveel geproduceerde stroom en in de winter warmt hij op met de stroom van het net. Nu gas al bijna net zo duur is als stroom is dit in veel gevallen een slimme keuze.

 welke boiler bestellen?