Boerderij boilers.

Elektrische boiler 400 Liter Dat zonder spiralen een van de beste 400 Liter boilers

Een boiler speciaal voor boerderijen en melkveehouders? 

Boerderij boilers, wat zijn dat toch?

Een reguliere boiler is niet ingesteld op pieken en dalen in het gebruik van warm of heet water en houdt de temperatuur continu op 85 graden. Op de boerderij heeft u slechts bij enkele werkzaamheden veel warm/heet water nodig. Bijvoorbeeld bij het reinigen van de melkinstallatie. Onze boiler voor de boerderij biedt de oplossing voor stilstandsverlies én bespaart enorm op de energiekosten!

Onze boiler is hét alternatief voor gasgestookte heetwatersystemen; de elektrische boerderij boiler.

Heetwatergarantie zoals je dat gewend bent, maar dan helemaal elektrisch. Goed nieuws, omdat vanaf 1 januari 2023 de salderingsregeling jaarlijks afloopt met 9%, tot 0% in 2031.

Een melktank (en bij robotmelken ook de melkleiding) is natuurlijk een constante voedingsbron voor bacteriën door de constante aanwezigheid van melk.

Het is dus van groot belang dat er goed gereinigd wordt met de juiste temperatuur.
Het is van belang dat er gereinigd wordt met de vereiste reinigingstemperatuur van 85 graden, het komt nog wel meens voor dat dat niet wordt gehaald of dat er te kort wordt gereinigd.

Boerderij boilers van DAT

De nieuwste DAT- elektrische Boerderij boilers zijn bijzonder goed geïsoleerd en standaard voorzien van een 3 kW verwarmingselement. Dit zorgt voor een korte opwarmtijd, en de zekerheid dat de juiste temperatuur behaalt wordt, ideaal dus voor de agrarische sector.

Ook een externe warmtebron kan hierop worden aangesloten, zoals een platen-warmtewisselaar, spiraal-warmtewisselaar of een stadsverwarmingssysteem.

De nieuwe DAT 200/300/400/500 liter elektrische boiler heeft een ketel met een van titanium versterkte geëmailleerde glas gecoate binnenketel. Hierdoor is de boiler dan ook zo goed als onderhoudsvrij en perfect in situaties waar continuïteit erg belangrijk is. De Boilers van 200/300/400/500 liter zijn vervaardigd binnen de EU en gemaakt voor de professionele industrie.

Je kunt zelf bepalen welk verwamingselement er in gaat. Je kunt kiezen uit verwarmingselementen die werken op 220V. 2kW of 3kW maar ook voor 380V 4,5/6/9kW. Door de zeer goede
isolatie warmt de boiler snel op en zorgt voor een optimaal behoud van de watertemperatuur (minder stilstandverlies!).

De boilers worden standaard geleverd met een 6 bar Kiwa gekeurde 15 mm knel inlaatcombinatie. Indien je een Kiwa 6 bar 22 mm knel versie meegeleverd wilt krijgen kan dat natuurlijk ook.

2 reacties op “Boerderij boilers.

Reacties zijn gesloten.