De voordelen van de Aparici Eficiente elektrische boiler 50 liter

Aparici Eficiente elektrische boiler 50 liter is er eentje om te onthouden. Niet alleen is de boiler een zuinige warm water bron, maar ook nog eens een ruimtebespaarder. En naast de zelflerende smart controller is de boiler ook nog horizontaal te monteren. Voorzien van een energielabel B. Hieronder gaan we er verder op in.

 • 1. Instelbare vermogens
  De voordelen van de Aparici Eficiente elektrische boiler 50 liter is onderandere; twee instelbare vermogens zijn perfect om een lager vermogen te realiseren. Het totale vermogen is 2000W, maar tevens instelbaar naar 1200W. In kleinere woningen, appartementen of vakantiehuizen is dit een uitkomst.
 • 2. Droge weerstand
  Een ander pluspunt is dat de Aparici Eficiente elektrische boiler 50 liter zogenoemde droge weerstanden heeft. Wat zoveel betekent, dat, het verwarmingselement niet direct in contact komt met het water. Zo kan er minder kalkvorming onstaan in de boiler, gaat hij langer mee én heb je er minder onderhoud aan.
   
 • 3. Een platte boiler
  Met het slanke ontwerp van maar 27 centimeter diep heeft Aparici iets slims op de markt gebracht. Een platte boiler is ruimtebesparend en hangt dus niet in de weg in de keuken of in de badkamer. Dit is mede mogelijk door gebruik te maken van 2 losse tanks. De 2 tanks hebben nog een ander voordeel; de opwarmtijd is korter en het warmteverlies is minder.
 • 4. Zelflerende smart controller
  Wat de boiler nog zuiniger maakt is een slimme systeem. De zelflerende smart controller meet een week lang het verbruik op, dit onthoud de boiler dan, waarna hij doorgaat op de meest energiezuinige stand. Zet dus altijd de ECO stand aan om zuiniger met je energie om te gaan.

Maar hoe lang kan je douchen met een 50 liter boiler?

De vier bovengenoemde punten zijn dus kenmerkend voor de 50 liter Aparici Eficiente. Hoelang je kunt douchen is van meerdere factoren afhankelijk; van je eigen douchetijd, welke douchekop je gebruikt en de temperatuur van het inkomende water. Met een boiler van 50 liter zou je met 2 personen kunnen douchen. Je zult wel je douchetijd wat moeten inkorten. Tipje; een waterbesparende douchekop aanschaffen en de regendouchekop weggooien. Deze trekt de boiler in veel te snel leeg en met de Eco douchekop heb je langer warm water.

Meer lezen over Gas versus elektra ?