De elektrische CV, duurzaam paradepaardje… 

dat-anti-salderings-elektrische-boiler-50-liter

De elektrische CV, een duurzaam paradepaardje. Hieronder een overzicht wat de na- en voordelen zijn van een elektrische CV.

Gasloos wonen, iets waar we allemaal in meer of mindere mate mee bezig zijn op het moment. De prijzen stijgen de pan uit, je wilt het millieutechnisch ook allemaal wel goed doen en bovendien; het wordt straks toch echt verplicht. Dus, hup, naar de (on-line) winkel dan maar om die oude gasketel te vervangen voor een elektrisch exemplaar. 

Al snel kom je erachter dat een elektrische CV helemaal niet goedkoper is dan een gasketel. Alhoewel aardgas in de regel per m3 duurder is dan de energieprijs per kWh, komen de kosten bij een elektrische cv op jaarbasis waarschijnlijk wel hoger uit… En dan moet de ketel nog aangeschaft en geïnstalleerd worden! Zonnepanelen bieden hier de uitkomst. Dan haal je er pas echt rendement uit.

De elektrische CV Duurzaam?

Nadelen van een gas CV ketel is dat deze geluid maakt en dat een afvoer noodzakelijk is.
Daarnaast is de kans op koolmonoxidevergiftiging altijd aanwezig als een CV ketel niet goed brandt. Dat heb je met een elektrische variant natuurlijk niet. Een elektrische CV is veiliger, stiller, millieuvriendelijker, duurzamer en, indien je dus zonnepanelen hebt goedkoper in gebruik.

De werking van een elektrische CV

Elektrische CV ketel verbruikt geen gas, maar stroom om het water te verwarmen, dit gebeurt met behulp van het verwarmingselement dat in de CV ketel zit. Stroom verwarmt het verwarmingselement en verwarmt zo het water. Er komen geen gassen vrij zoals dat het geval was bij de gasketel, dus heb je ook geen speciaal rookkanaal meer nodig om die gassen af te voeren.

Elektrische boiler

Even voor de duidelijkheid; een elektrische CV ketel gebruik je voor de (vloer)verwarming en radiatoren. Voor het verwarmen van je sanitaire water zul je een elektrische boiler aan moeten schaffen. Deze 2 apparaten kun je echter wel weer met elkaar combineren.