Een vuilafscheider zorgt voor een langere levensduur van uw CV

elektrische-boiler-sokken

Een vuilafscheider zorgt voor een langere levensduur van uw CV. Maar wat doet deze vuilafscheider nu precies?

Zuinige CV pomp met magnetische schijf

1 augustus 2015 is het verplicht om iedere (elektrische) cv ketel te voorzien van een A label pomp.

Deze A label pompen hebben hun A label gekregen door het toepassen van magnetisme met een ingebouwde magneet. Hij is door deze magnetische schijf energiezuiniger geworden gezien deze minder weerstand heeft.

Het kan wel zijn dat deze magneet corrosiedeeltjes aantrekt wat de levensduur van de pomp aanzienlijk verkort. Hier komt de vuilafscheider in beeld als oplossing.

De voordelen van een vuilafscheider voor een langere levensduur van uw CV

Een vuilafscheider zorgt voor een langere levensduur van uw CV. Maar daarnaast is een vuilafscheider ook belangrijk om minder zuurstof in de leidingen te krijgen. Zuurstof gaat een reactie aan met metaal met corrosie en roest tot gevolg. Deze deeltjes kunnen uw pomp beschadigen. Als er donker water uit uw radiator komt bij het ontluchten is dat al een teken dat er corrosie ontstaan is.

Minder vuil en lucht in uw leidingen voorkomt tevens vreemde geluiden, zorgt voor minder rendementsverlies, meer comfort, lagere stookkosten en een verlenging van de levensduur van uw cv installatie. 
Een vuilafscheider is een eenmalige investering die u tijdens de levensduur van uw CV-ketel ruimschoots terugverdiend dus.

Monteer daarom altijd een vuilafscheider!

Let op! Het is beter om uw cv ketel niet helemaal uit te zetten en hiervoor in de plaats bijvoorbeeld uw thermostaat op nul te zetten zodat hij niet aanslaat. De pomp zal eens per periode gaan pompen om vastlopen te voorkomen.