Is een elektrische boiler goedkoper dan gas?

Kort antwoord: Ja, een elektrische boiler is goedkoper dan een gas boiler.

Voorbeeld van het verbruik van een elektrische boiler

Als je een dubbele meter gebruikt kan je tijdens de nacht en in het weekend tegen een lager tarief elektriciteit gebruiken. Bij normaal gebruik van warm water, zal zo ongeveer 60% verwarmd worden met deze goedkopere stroom.

Daardoor wordt het verbruik van de elektrische boiler natuurlijk lager, namelijk 1800 x 60% x 0.75 ct/KwH plus 1800 x 40% x 0.75 ct/KwH.

Dat kan per jaar een bedrag van €810+ €540 = €1350 zijn. (een besparing van € 480,- per jaar).

https://elektrischeboiler.eu/van-het-gas-af/

Elektriciteit opwekken via zonnepanelen

De nieuwste elektrische boilers zijn nog veel zuiniger. Doordat deze nieuwe boilers voorzien zijn van een hoogwaardige isolatie en vaak ook smartfuncties. Ook heb je tegenwoordig de zogenoemde warmtepomp boilers. Deze zijn nog eens 50% zuiniger dan een energielabel B boiler. Als er gebruikt wordt gemaakt van zonnepanelen valt hier nog meer voordeel uit te halen. Dat kan tot wel 50% aan elektriciteit schelen.

Een ander voordeel van de elektrische boiler is dat de prijs van elektriciteit niet zo snel stijgt dan dat bij gas het geval zal zijn, doordat steeds meer elektriciteit duurzaam kan worden opgewekt.

De energiekosten zijn bij een elektrische boiler lager dan bij een boiler op gas. Een elektrische boiler is dus goedkoper dan een boiler op gas. Vooral met de huidige prijzen is dit een makkelijke beslissing. Voor de mensen met zonnepanelen is dit een sterke aanrader want zoals het er nu voor staat gaat in 2025 de saldering eraf. Dat betekend dat je vanaf 2025 geen geld meer terug krijgt voor het terug leveren van je stroom. Echter zou je dit perfect kunnen gebruiken voor de anti salderingsboiler daarmee kan je je overschot aan stroom gebruiken voor het verwarmen van je boiler met onze 800 watt anti saldering boiler.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.

2 reacties op “Is een elektrische boiler goedkoper dan gas?

  1. Jent Zijlstra zegt:

    Dank voor de nuttige informatie. Ik begrijp echter niet de afsluitende zin dat het een afrader voor zonnepaneelhouders zou zijn vanwege de salderingsregel. Als de salderingregel eindigt houd je toch elektriciteit over die je goed kan gebruik om je elektrische boiler te voeden? Ik hoor het graag.

Reacties zijn gesloten.