Geen huid en haarproblemen met een anti kalk boiler

elektrische-boiler-vrouw-in-bad

Dat een elektrische boiler de toekomst heeft zal voor niemand meer een verrassing zijn. Maar wist je dat er ook elektrische boilers zijn met een anti- kalk functie? 
Een elektrische boiler met anti- kalk functie
 is de meest eenvoudige oplossing in de strijd tegen hard water.

De functie in deze nieuwe boilers zorgt tevens voor het behoudt van je elektrische boiler, de boiler kan zijn werk beter blijven doen daar er geen kalk op de elementen kan komen. Zo bespaar je ook meteen op de onderhoudskosten. Je hebt minder zeep nodig en al die veel te dure cremes kun je ook achterwege laten.

Zeepresten kunnen in hard water niet goed oplossen en slaan samen met mineralen uit het harde water neer.

Deze zeepresten kunnen je huid irriteren je drogen je haren uit. Een droge huid of eczeem kan het gevolg zijn en voor de meeste mensen is dat nogal vervelend.

Het verschilt wel per provincie, maar over het algemeen kun je stellen dat iedereen in meer of midere mate wel te maken heeft met (te) hard water.
Met de tijd zal dit de beschermingslaag van je huid aantasten, waardoor je meer vocht verliest en waardoor je huid droog en ruw aan gaat voelen.
Maar ook je kranen, de theepot, de badrand en de buizen van je afwasmachine hebben last van hard water.

Je kunt proberen contact op te nemen met het waterleidingbedrijf, maar de kans is vrij groot dat deze instantie niet erg gevoelig is voor je motief dat je haar zo slecht zit en je huid zo enorm droog is geworden van het harde water wat er bij jou uit de kraan komt. Dus zal je het toch iets anders aan moeten pakken.

Maar, hoe werkt dat nu, een boiler met een anti- kalk functie? 

Een anti- kalk boiler heeft verwarmingselementen met een droge weerstand, wat wil zeggen dat de elementen niet direct in contact komen met het water in de boiler, hierdoor kunnen de elementen dus ook niet aangetast kunnen worden door het kalk wat zich in het water bevind.
De elementen hoeven zo niet meer vervangen of schoongemaakt te worden! 

Een voorbeeld van zo’n boiler is de nieuwste DAT Aparici Eficiente Plus.

De elektrische boilers van DAT hebben niet 1 grote, maar twee kleinere tanks, super slim, want dit zorgt voor minder warmte verlies en een korte opwarm tijd. Plus, er is door dit systeem minder inmenging met het koude water. De DAT Eficiente boiler is super goed geïssoleerd waardoor de warmte super lang vastgehouden wordt. De boiler is door deze snufjes ontzettend energiezuinig geworden, waardoor deze boilers een energielabel B hebben gekregen.