Het onderhoud aan uw elektrische boiler

borstel

Het onderhoud aan uw elektrische boiler is net als bij andere apparatuur zeer belangrijk. Ieder warmwatertoestel, of het nu een boiler, geiser of warmtepomp is, dient minimaal iedere 2 jaar gecontroleerd worden.

Onderhoud aan uw elektrische boiler is echt nodig!

De anode in een elektrische boiler (indien aanwezig) moet vervangen worden en de boiler moet worden schoongemaakt, doordat er altijd wat kalkafzeting zal zitten in uw boiler.

Kalkaanslag is het gevolg van een te hoge waterhardheid. De waterhardheid is afhankelijk van de bodem waar het water uit afkomstig is.

Net als het koffiezetapparaat en de waterkoker moeten boilers regelmatig worden ontkalkt.

Kalkaanslag in een boiler

Kalkaanslag in je boiler verstopt de leidingen, veroorzaakt roest, verhardt de dichtingen en kan lekkages veroorzaken.

Bovendien verliezen boilers met kalkaanslag rendement omdat de warmteproductie verminderd wordt. Daarom is Het onderhoud aan uw elektrische boiler belangrijk! Hierdoor verbruikt het toestel meer energie om het water op te warmen.

1 mm kalkaanslag zorgt al voor gemiddeld 10% meer energieverbruik, 5 mm kalkaanslag voor 25% en 12 mm zelfs voor 60% meer energieverbruik.

Onderhoud aan uw elektrische boiler = rendement weer op peil

Bovendien; je bespaart energiekosten, het risico op oververhitting, snelle slijtage en lekkages is verminderd en zacht water zorgt voor een zachte, soepele huid, glanzende haren en voorkomt irritaties bij het scheren

Anti kalk boilers

Elektrischeboiler.eu heeft een groot assortiment aan anti kalk boilers. Zowel slimme ECO boilers, analoge normale boilers en analoge RVS boilers die zijn voorzien van een droog element.

Een droog element, ook wel droge weesstand genoemd, is een element die niet direct in contact komt met het boiler water. Als een verwarmingselement in contact komt met water en deze begint op te warmen trekt deze kalk aan.

Omdat de droge weerstanden worden beschermt door een omhulsel heeft kalk geen kans om zich aan het element te hechten. Dit betekent nihil kalkafzetting in uw boiler wat weer goed is voor de levensduur en het rendement van de boiler!