Het verschil tussen een magnesium anode en elektronische magnesium anode.

Magnesium anodes worden toegepast in geëmailleerde stalen drinkwater boilers om corrosie aan het boiler staal te voorkomen.

Een anode dient ter bescherming van de binnenketel van je elektrische boiler.

De meeste moderne boilers hebben een metalen vat met daarin een emaille coating. Om deze coating te beschermen is er een anode geplaatst. De anode maakt de tank kathodisch waardoor corrosie geen kans krijgt. Een anode offert zicht zelf als het ware op en moet afhankelijk van de kwaliteit van het water iedere 2 jaar worden vervangen.

Magnesium anode

De elektronische magnesium anode in een elektrisch of elektronisch apparaat is de pool of elektrode van waaruit de elektrische stroom het apparaat binnenstroomt. De tegengestelde pool wordt de kathode genoemd en is dus de pool of elektrode waar de elektrische stroom het apparaat of de component verlaat.

Dit soort anodes gaan 2x langer mee dan een gewone magnesium anode en hoeven dus niet elke 2 jaar vervangen te worden. Deze anodes zijn niet voor elke boiler geschikt.

Elektronische magnesium anode

In een elektronenbuis is de anode de elektrode waarop het elektronenbombardement plaatsvindt en dus de elektronen de buis verlaten, wat inhoudt dat de stroom daar de buis binnengaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *