Het verschil tussen anti kalk magneten en waterontharders

lab

Wat is nu Het verschil tussen al die anti kalk magneten en waterontharders?

Op de website elektrischeboiler.eu worden elektrische boilers en elektrische CV’s verkocht. Daarnaast worden ook verschillende waterontharders en anti- kalk magneten aangeboden.

Deze waterontharders en anti- kalk magneten zorgen ervoor dat je elektrische boiler langer mee gaat en dat je in het algemeen minder last hebt van hard water.

Sterkte anti kalk magneten en waterontharders

Belangrijk om te weten is dat de sterkte van een magneet aangegeven wordt in Gauss. Hoe hoger deze waarde is, hoe groter het bereik zal zijn van de magneet. Een magneet van bijvoorbeeld 2000 Gauss zal dus minder magnetisch zijn dan een magneet met een waarde van 4000 Gauss. Omdat de anti- kalk magneten om een buis worden gemonteerd tussen de 15 mm tot 42 mm zal het effect van een magneet van 4000 Gauss weinig anders zijn dan die van de 2000 Gauss. Dit omdat de sterkte belangrijk is meteen naast de magneet waar de waterleidingbuis zit.

Levensduur anti kalk magneten en waterontharders

Een magneet gaat in principe langer mee dan een mensenleven. Dit is mede afhankelijk van de omgevingstemperatuur en de luchtvochtigheid. De sterkte zal ieder jaar wel iets afnemen maar dat is te verwaarlozen.

DAT Gorodal waterontharder

Deze waterontharder is in Duitsland ontwikkeld door een ingenieursbureau en wordt al jaren verkocht in Duitsland en de Benelux.

Het pakket bestaat uit 2 setjes magneten (dit zijn 4 onderdelen) die naast elkaar op de leidingen moeten worden gemonteerd. Er wordt hier gebruik gemaakt van ferriet magneten. Deze is geschikt voor montage op buizen van 15 mm tot 42 mm. Zwart of blauw van kleur en de afmeting 5 x 7 x 2 cm. 

DAT Elektrische waterontharder

Deze waterontharder heeft geen magneet maar wekt een magnetische puls op d.m.v. elektriciteit. 

Er wordt beweerd dat het resultaat beter is dan die van een anti- kalk magneet met een ferriet magneet. De afmeting is 7 x 5 x 4 cm. Er wordt een adapter meegeleverd. Deze dient aangesloten te worden op 230Vac / 50Hz. 

DAT ECO Black waterontharder

De DAT ECO black is een kleinere magneet dan de DAT Gorodal waterontharder.

Dit is mogelijk omdat hij van een Neodymium magneet is voorzien. Het voordeel is dat dit type magneet alleen naar voren straalt, dus alleen direct op de leiding in tegenstelling tot de ferriet magneet die helemaal rondom straalt. Een Neodymium magneet straalt zijn magnetisme effectiever uit dan een traditionele ferriet magneet. De DAT ECO Black is geschikt voor buizen van 15mm en met zijn afmetingen 4.2 x 3 x 1.1 cm zeer klein uitgevoerd.

DAT ECO TITAN waterontharder

De DAT ECO TITAN Waterontharder is een grotere uitvoering van de DAT ECO Black en in de behuizing is metaal verwerkt.

Het magnetisme straalt op een andere manier door de waterleidingbuis door het metaal in de behuizing. Er wordt gezegd dat het effect krachtiger is dan die van de andere magneten. Hier wordt ook gebruik gemaakt van een Neodymium magneet, deze heeft een groter oppervlak dan de Dat ECO Black. De afmeting van de behuizing is zeer klein, namelijk 6 x 4.4 x 1.5 cm

De Neodymium magneten zijn gemaakt van N42 of N52 kwaliteit en hebben een trekkracht van wel 1,6Kg (N42) en 3Kg (N52).