Hoe lang kun je douchen met een elektrische boiler?

Je kunt ongeveer 30 minuten douchen met een 120 liter boiler, 25 minuten met een 100 liter boiler, 20 minuten met een 80 liter boiler en 15 minuten met een 50 liter boiler. Maar let op: deze waarden zijn indicatief en ook zeer afhankelijk van meerdere factoren zoals bijvoorbeeld het literverbruik van je douchekop. Als je elke keer 30 minuten wacht voordat een medebewoner gaat douchen, is er al weer een groot deel warm water aangevoerd. 

Waterbesparende douchekop

Toch zijn er zijn manieren om langer te kunnen douchen. Bijvoorbeeld door het installeren van een waterbesparende douchekop. Hiermee wordt het verbruik van water tot 50% gereduceerd. Je zou ook langer kunnen douchen door een hogere keteltemperatuur in te stellen maar dan verbruikt boiler wel weer meer energie.

Hoe groot moet een boiler zijn?

Voor 2 personen zou een 50 liter boiler voldoende moeten zijn. Hiermee kun je 15 minuten achter elkaar douchen, de volgende moet dan wel even geduld hebben of kies, als je er de ruimte voor hebt voor een 80 liter hiermee kun je 20 minuten achter elkaar douchen (ieder dus ruim 10 minuten en niemand hoeft te wachten). Voor 3-4 personen is een 80, 100 of 120 liter boiler een goede keuze. 

Heb je een bad? Dan heb je toch echt minimaal een 100 liter boiler nodig (in een gemiddeld bad gaat 80 liter).

Heb je een regendouche? Dan moet je de minuten ongeveer delen door 2.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *