Hoe lang kun je douchen met een elektrische boiler?

hoelang kun je nou eigenlijk douchen met een elektrische boiler? Dit is een veel gestelde vraag die wij dagelijks krijgen. Hier is een simpel antwoord op. Je kunt ongeveer 30 minuten douchen met een 120 liter boiler, 25 minuten met een 100 liter boiler, 20 minuten met een 80 liter boiler en 15 minuten met een 50 liter boiler. Maar let op: deze waarden zijn indicatief en ook zeer afhankelijk van meerdere factoren zoals bijvoorbeeld het literverbruik van je douchekop. Als je elke keer 30 minuten wacht voordat een medebewoner gaat douchen, is er al weer een groot deel warm water aangevoerd. 

Waterbesparende douchekop

Toch zijn er zijn manieren om langer te kunnen douchen met een elektrische boiler. Bijvoorbeeld door het installeren van een waterbesparende douchekop. Hiermee wordt het verbruik van water tot 50% gereduceerd. Je zou ook langer kunnen douchen met een elektrische boiler door een hogere keteltemperatuur in te stellen maar dan verbruikt boiler wel weer meer energie.

Hoe groot moet een boiler zijn?

Voor 2 personen zou een 50 liter boiler voldoende moeten zijn. Hiermee kun je 15 minuten achter elkaar douchen, de volgende moet dan wel even geduld hebben of kies, als je er de ruimte voor hebt voor een 80 liter hiermee kun je 20 minuten achter elkaar douchen (ieder dus ruim 10 minuten en niemand hoeft te wachten). Voor 3-4 personen is een 80, 100 of 120 liter boiler een goede keuze. 

Heb je een bad? Dan heb je toch echt minimaal een 100 liter boiler nodig (in een gemiddeld bad gaat 80 liter).

Onze elektrische boiler 300 Liter Dat sauter ideaal voor huishoudens met een bad of een groot gezin!

Heb je een regendouche? Dan moet je de minuten ongeveer delen door 2.

wilt u nou een waterbesparende douchekop? ECO Wellness Douchekop

3 reacties op “Hoe lang kun je douchen met een elektrische boiler?

 1. Erik zegt:

  ik heb een 100 liter elektrische boiler en een regendouche. Je zou dan 25 min (:2 vanwege regendouche is 12.5 min) moeten kunnen douchen. Echter na 7 tot 8 min (starttemperatuur is 65) wordt het al koud. Je ziet dan op de boiler ook staan dat water nu ongeveer 22 graden is. Volgens de warmtepompmonteur zouden mijn waterleidingen ook te dik zijn (ze zijn 2x vooraf wezen inspecteren, maar dat toen net opgemerkt) bij ons blijkbaar 20mm ipv meestal 12-15mm. Zou dat helpen omdat aan te laten passen ?

 2. - zegt:

  Goedemorgen,
  Als u ons even een belletje geeft kunnen wij het u uitleggen. 09:00/17:00 072-3690067

  Mvg,

  Gilbert

 3. - zegt:

  Beste,

  Dat ligt aan de inhoud van de boiler en wat voor douche kop u heeft.
  Als u ons even belt kunnen wij het u uitleggen 072-3690067.

  Mvg,

  Gilbert.

Reacties zijn gesloten.