De Hotfill-aansluiting is een ingenieus systeem dat ontworpen is om de energie-efficiëntie te optimaliseren bij het verwarmen van water in huizen met zowel een elektrische boiler als een gas cv-ketel. Maar hoe werkt dit systeem precies en welke voordelen biedt het?

Hoe werkt Hotfill sluiten
De basis van het Hotfill-systeem ligt in de volgorde van waterverwarming. In plaats van dat het koude water rechtstreeks naar de gas cv-ketel gaat, passeert het eerst de elektrische boiler. Deze boiler heeft de taak om het water op te warmen voordat het de gas cv-ketel bereikt. Dit betekent dat wanneer het water de gas cv-ketel binnenstroomt, het al voorverwarmd is.

Wat zijn de voordelen?

  1. Energie-efficiëntie: Een van de grootste voordelen van deze opstelling is de verhoogde energie-efficiëntie. De gas cv-ketel hoeft niet hard te werken om het water vanaf een koude start te verwarmen, wat leidt tot minder gasverbruik en daarmee een vermindering van de energiekosten.
  2. Verlengde Levensduur: Omdat de gas cv-ketel minder belast wordt, kan dit bijdragen aan een langere levensduur van de ketel. Minder slijtage betekent minder onderhoud en potentieel een langere levensduur van de apparatuur.
  3. Consistent Warm Water: Met een Hotfill-systeem is er een constante toevoer van voorverwarmd water. Dit betekent dat er een snellere en meer consistente warmwatervoorziening beschikbaar is, vooral tijdens piekmomenten.
  4. Backup Systeem: Mocht de elektrische boiler om welke reden dan ook niet in staat zijn om voldoende warm water te leveren, dan is er altijd de gas cv-ketel die bijspringt. Dit zorgt voor een extra laag van betrouwbaarheid en continuïteit in de warmwatervoorziening.

Conclusie:
De Hotfill-aansluiting is een slimme investering voor diegenen die op zoek zijn naar een efficiënter, kosteneffectief en betrouwbaarder warmwatersysteem. Door het combineren van de capaciteiten van zowel een elektrische boiler als een gas cv-ketel, biedt het Hotfill-systeem een geoptimaliseerde oplossing voor hedendaagse huishoudens.

Wil jij nou van het gas af? Van het gas af

Snel en eenvoudig van het gas af.

hotfill-boiler