FAQ

Zonneboiler

Dit is in theorie onmogelijk. Men zou 20 tot 30 m2 aan zonnepaneel oppervlakte nodig hebben.

In Nederland zal de opbrengst van het licht gemiddeld 1000 Watt per vierkante meter zijn.

https://solargis.info/doc/_pics/freemaps/1000px/ghi/SolarGIS-Solar-map-Netherlands-en.png

Bij 4 m2 aan zonnepaneel heb je dus in de zomer 4000Watt. In de winter zal dit 1000/1500Watt zijn en dus onvoldoende voor vloerverwarming juist in de tijd dat je het echt nodig hebt.

Bij de 20 tot 30 m2 aan paneel krijg je in de zomer weer problemen met een te hoge warmte.

Wel kan het als bijverwarming / voorverwarming dienen door een boiler te kiezen met een 2e spiraal. Het door het zonnepaneel opgewarmde water zal de 2e spiraal opwarmen wat tot resultaat heeft dat er minder energie in het opwarmen van het verwarmingssysteem hoeft te worden gestopt met als resultaat een energie besparing.


Dat is niet echt aan te raden. Het zou heel lang duren voordat u de ruimte op temperatuur heeft. U zal ook een hele grote boiler moeten kiezen die dus veel water moet opwarmen wat kostentechnisch niet een voordeel zal opleveren t.o.v. een normale cv ketel op gas.

Ook zal de anode en verwarmingselement snel defect raken omdat het water in een gesloten cv systeem veel metalen en andere viezigheid bevat.

Wel kan men een boiler als buffervat gebruiken in een bestaand systeem zoals een cv houtkachel. Deze buffervaten hebben dan ook geen verwarmingselement, geen anode nodig en een metalen binnenwand i.p.v. glasgecoate emaille.

De set wordt zo compleet mogelijk geleverd op een pallet en rechtstreeks af fabriek bij u aangeboden door onze vervoerder.

Het koperwerk zoals de leidingen worden NIET meegeleverd. Wij kunnen immers niet weten hoeveel lengte e.d. u nodig heeft. Indien u koper buis gebruikt neem dan GEEN SOLDEERVERBINDING maar altijd snelkoppelingen vanwege de hoge temperatuur. Dek het koper altijd af op uw dak. Dit om vogels te beschermen tegen hete buizen.

Wat er precies wordt geleverd staat op onze website en vind u in onderstaande link:

https://elektrischeboiler.eu/Lemet_-_katalog_2014EN.pdf

Alle aanwezige handleidingen vind u ook op onze website bij het desbetreffende artikel. Ik raadt u aan deze goed te lezen. Het is wel verreist dat u enige technische kennis heeft en engels kan lezen i.v.m. de handleidingen. Veel informatie is ook te vinden op het web.