Is de douchekop belangrijk bij de aanschaf van een elektrische boiler?

iemand die zijn handen wast

Mensen die een elektrische boiler aanschaffen weten vaak niet hoeveel water een douchekop eigenlijk verbruikt. Daar sta je normaal gesproken ook niet bij stil want douchen is de normaalste zaak van de wereld. Veel mensen hebben tegenwoordig ook zo’n fijne stort/regendouche met lekker veel water.

Maar wist je dat je met een gemiddelde douchebeurt al zo’n 70 liter water verbruikt? En bij het vullen van een bad kom je al snel op 140 liter water. Goeiedag zeg! Dat wist je zeker nog niet?

Hoe belangrijk is de douchekop nou bij aanschaffen boiler? Ook het weer is belangrijk voor de temperatuur van het inkomende water. In de winter is het inkomende water natuurlijk een stuk kouder dan in de zomer. Ook dat is wel een belangrijk puntje om bij stil te staan.

Bereken de inhoud van je nieuwe boiler met de calculator

Als je een boiler gaat aanschaffen dan is de inhoud van de boiler eenvoudig te berekenen met behulp van een boilercalculator. Hieronder kan je zien wat een douchekop verbruikt.

Normale douchekop 15 liter water per minuut

Stortdouche 40 tot 70 liter water per minuut

Eco douchekop 7 liter water per minuut

Aantal liter per minuut

Ga dus maar eens na wat je verbruik met een douchebeurt. Natuurlijk kan je dan wel denken ‘dan schaf ik toch een boiler van 200 liter aan’? Maar houd er rekening mee, dat deze ook opgewarmd zal moeten worden en dat kost natuurlijk meer energie dan een kleinere boiler.

Je kunt beter ook je douchegedrag aanpassen

Wat je dan leest en hoort in de media. “Korter douchen”. Misschien hebben ze daar wel gelijk aan. Want als je ongeveer 5 minuten doucht dan verspil je minder water en dat is uiteraard energiezuiniger.

Of je schaft een Eco douchekop aan, hiermee kun je al snel zo’n 40% water besparen. 

Heb je nu een boiler en deze is snel koud, dan heb je hoogstwaarschijnlijk een te kleine boiler aan-
geschaft, of je doucht toch echt te lang, of je hebt een regendouchekop die de boiler snel leeg maakt of er is kalkvorming ontstaan in de boiler en is deze toe aan een onderhoudsbeurt. Wij stellen dan ook vragen aan mensen die ons bellen; voor hoeveel personen is het , hoelang wordt er gedoucht en wat voor douchekop is er aanwezig?

Welke inhoud boiler je ook neemt; een 50, 80 of 100 liter, denk er eens bewust over na.

Een boiler vult zich wel altijd weer met water, dus in het ergste geval moet een ander soms even wachten om weer een warme douche te kunnen nemen.

ECO Wellness Douchekop

Kosten en opwarmtijd elektrische boiler

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.