products-elektronische-anode

Waarom wordt er een anode geplaatst in een elektrische boiler? 

Een anode is de oplossing tegen spanningscorossie binnen in het vat. Deze anode zorgt ervoor dat de emaille binnenlaag een langere levensduur heeft. 

Een anode dient dus ter bescherming van de binnenketel.  De meeste moderne boilers hebben een metalen vat met daarin een emaille coating. 

Om deze coating te beschermen is er een anode geplaatst.

De anode maakt de tank kathodisch waardoor corrosie geen kans krijgt.

Deze elektrode offert zichzelf als het ware op en moet afhankelijk van de kwaliteit van het water iedere 2 jaar worden vervangen. Dit is ook echt aan te raden omdat een boiler zonder een anode snel defect kan gaan en de garantie op de boiler vervalt bij niet verwisselen. De anods is eenvoudig zelf te verwisselen. Je hoeft slechts een aantal schroeven los te maken.

Enkele boilers hebben als alternatief een Titanium anode. Dit wordt ook wel het ACI (anode corrosie integraal) systeem genoemd. Deze werkt met een geforceerde gelijkstroom die tegengesteld is aan de galvanische spanning. Ook deze moeten regelmatig vervangen worden.

Een elektronische anode

Een elektronische anode gaat zeker 2 keer zo lang mee dan een standaard magnesium anode die je om de 2 jaar zult moeten vervangen voor het behoud van de boiler. Een boiler met een elektronische anode heeft dus minder onderhoud nodig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *