Overschot aan opgewekte zonnestroom omzetten naar warm water

solar controller

Het overschot aan opgewekte zonnestroom kunt u nu eenvoudig omzetten naar warm water met de DAT solar controller voor boilers. Deze controller is eenvoudig aan te sluiten op een nieuwe boiler of bestaande situatie.

Salderingsregeling vanaf 2025 afgebouwd

U heeft zonnepanelen die stroom opwekken als de zon schijnt. Een deel van deze stroom gebruikt u op het moment dat de zonnenpanelen stroom opwekken maar een (groot) deel ook niet. Het restant aan stroom levert u nu nog terug aan de energieleverancier. Hiervoor krijgt u nu nog een vergoeding via de salderingsregeling.

Omdat de salderingsregeling wordt afgebouwd vanaf 2025 is het slim om uw stroomverbruik af te stemmen op uw stroomproductie. Zet bijvoorbeeld uw wasmachine, droger of vaatwasser overdag aan of gebruik uw Airco op zonnige dagen.

Zo zijn er vele manieren op te noemen, maar nu biedt elektrischeboiler.eu de volgende oplossing aan: uw overschot aan opgewekte zonnestroom omzetten naar warm water!

Overschot aan opgewekte zonnestroom omzetten naar water, hoe werkt het?

Met de DAT solar controller voor boilers in een handomdraai een PV boiler of zonnestroomboiler van uw analoge boiler van maximaal 3500 Watt.

De set bestaat uit 2 units, een zender en een ontvanger. De zender klikt u om uw stroomkabel die dan meet hoeveel stroom er aan het net is terug geleverd. Deze informatie wordt draadloos doorgestuurd (maximaal 30 meter in een open ruimte) naar de ontvanger.

De ontvanger zorgt er op zijn beurt voor dat het element van de boiler aangaat wanneer er een overschot aan zonnestroom is. De teveel opgewekte energie van uw panelen wordt nu omgezet in een buffer warm water! Het water kunt u dan weer gebruiken voor douche, wasbak, bad etc. wanneer nodig.

Het systeem kan maximaal 2 verwarmingselementen schakelen van 16 Ampère. Ook als er Als er te weinig stroom opgewekt wordt kan de controller ook de stroom gebruiken van het net voor opwarming van het boilerwater.

Op de controller is tevens  af te lezen hoeveel stroom er bespaard is.

Is uw interesse gewekt? Ga dan direct naar het product klik hier In de specificaties onderaan het product kunt u ook de handleiding downloaden.

2 reacties op “Overschot aan opgewekte zonnestroom omzetten naar warm water

Reacties zijn gesloten.