Slim schakelmateriaal voor je elektrische boiler

dat-wifi-boilerschakelaar-20-ampère-met-kwh-meter

Als je een elektrische boiler hebt of van plan bent een elektrische boiler aan te schaffen, kijk dan ook eens naar hoe het nog beter kan. Bijvoorbeeld met slim schakelmateriaal voor je elektrische boiler!

Er is tegenwoordig namelijk een aantal slimme apparaatjes die het leven net nog ietsje makkelijker en goedkoper kunnen maken. Aan de slag dus met slim schakelmateriaal!

De boiler schakelaar

Een grandioos product om uw boiler op afstand uit- en in te schakelen. Met een handige app (Tuya) kunt u de boiler niet alleen aan- en uit zetten maar heeft u ook een bijna real-time inzicht in het energieverbruik van de boiler.

Kies bijvoorbeeld voor de DAT boilerschakelaar met kWh meter WIFI 20 Ampère. Deze schakelaar heeft in tegenstelling tot andere schakelaars een stroomsterkte van maar liefst 20 Ampère. Apparaten met een flink vermogen tot wel 3000 Watt kunnen probleemloos worden aangesloten. Een ander pluspunt is; u kunt een tijdsblok instellen met de DAT WIFI schakelaar. Zo kunt u de boiler op een bepaald tijdsstip aanzetten en weer uit laten schakelen. U hoeft hier verder niet meer naar om te kijken, alles gaat vol automatisch.

Let wel op: De WIFI schakelaar van DAT werkt perfect met een analoge elektrische aan-uit boiler. In sommige gevallen kan een Smart boiler niet worden aangesloten op de aan-uit functie van de Wifi controller. Dit omdat de Smart boiler weer terug gaat naar zijn basisinstelling als deze voor langere tijd uit staat. Wilt u alleen inzien wat de boiler verbruikt dan is dat geen probleem, ook niet met een Smart boiler. (Werkt alleen met WIFI 2.4Ghz. Kijk hier goed naar voor aankoop).

Slim schakelmateriaal voor je elektrische boiler – De solar controller

Met de elektrische boiler Solar controller is uw elektrische boiler in een handomdraai een zonneboiler. Of het nu een nieuwe boiler is die u aan gaat schaffen of dat u al een boiler heeft, dat maakt niet uit. Belangrijk is natuurlijk wel dat u zonnepanelen tot uw beschikking heeft.

U kunt de Solar controller gebruiken om van uw traditionele analoge elektrische boiler een zonnestroomboiler of PV boiler te maken. Omdat de salderingsregeling wordt afgebouwd vanaf 2025 (of eerder) is dit een mooie oplossing om uw stroomproductie in goede banen te leiden. U maakt op deze manier een buffer warm water van de teveel opgewekte energie van uw zonnepanelen!

What’s in the Box en hoe werkt het?

De Solar bestaat uit 2 aparte units, een zender en een ontvanger. De ontvanger plaatst u op de gewenste plek bij uw boiler, maximaal 30 meter in een open ruimte. De zender moet om de stroomkabel zodat deze kan meten hoeveel stroom er aan het net is terug geleverd. De boiler gaat opwarmen wanneer er een overschot aan zonnestroom is.

De controller kan ook de stroom gebruiken van het net voor opwarming van het boilerwater indien er te weinig stroom opgewekt wordt. Het systeem kan 2 verwarmingselementen schakelen van maximaal 16 Ampère. Op de controller is tevens  af te lezen hoeveel stroom er bespaard is.

Onnodig energieverbruik voorkomen van uw elektrische CV pomp dankzij de CV pomp schakelaar

Met het plaatsen van de (DAT Ecosaver) CV pompschakelaar 10-60 graden voorkomt u onnodig energieverbruik van uw elektrische CV pomp. Gunstig voor uw portemonnee én goed voor het milieu!

Zuinig en beschermend

Alle A-klasse CV pompen zijn voorzien van een magnetische schijf welke zorgt voor de een zuinige werking van de pomp. Echter, als deze schijf te lang stil staat dan kan de pomp vastlopen. Omdat de Ecosaver pompschakelaar is voorzien van een automatisch programma die de pomp ieder half uur 1 minuut laat lopen kan de pomp niet vastlopen.

Hoe werkt het?

Door gebruik te maken van de CV pompschakelaar kunt u zelf bepalen bij welke temperatuur de CV aan of uit schakelt. Zet u de temperatuur op 30 graden? Dan start de schakelaar de CV pomp bij 25 graden. Dit in tegenstelling tot de normale werking van de pomp, dan schakelt deze namelijk altijd in als de CV gaat opwarmen. Ook al is het water dan nog koud (niet de gewenste temperatuur). Is de ruimte verwarmt en zakt de temperstuur weer onder de 30 graden? Dan schakelt de CV pomp automatisch weer uit.

(de Wilo Yonos Pico pomp voor elektrische CV bijvoorbeeld, is een compacte, sterke en zeer betrouwbare pomp).

Duidelijke weergave

Het is fijn te weten wat de pomp precies doet. Hoeveel Watt gebruikt de pomp op dit moment, wat is het toerental en de heeft hij de juiste opvoerhoogte? Deze informatie wordt allemaal duidelijk weergegeven met een LED verlichte indicator

Eenvoudige bediening

Met de groene bedieningsknop kunt u selecteren voor welke toepassing u de Wilo pomp gaat gebruiken, radiatoren- of vloerverwarming. Hierna kunt u verschillende standen selecteren. Elk stand is voorzien zijn van een duidelijk symbool waardoor de pomp snel en eenvoudig is in te stellen!

Extra energie besparen en pomp beschermen

Een aanrader van onze kant om ervoor te zorgen dat de pomp niet kan vastlopen door stilstand én energie te besparen is de DAT ECO Saver pompschakelaar.