benodigdheden Stappenplan aanschaf elektrische cv ketel

Stap 1 – Hoeveel kW heb ik nodig:

Ten eerste Het is belangrijk om te weten hoeveel vierkante meter u moet verwarmen. Met deze informatie kunt namelijk de juiste elektrische CV ketel kiezen.

Zo geldt er bij een gemiddelde plafondhoogte van 2.30 meter het onderstaand;

  • 4kW – 50m2
  • 6kW – 70m2
  • 9kW – 110m2
  • 12kW – 150m2
  • 15kW – 190m2
  • 18kW – 220m2
  • 24kW – 300m2


Stap 2 – Heb ik voldoende stroom op de locatie?

Nu u weet welke CV ketel u moet hebben is het belangrijk te weten of u voldoende stroom heeft. Tot 9kW kan de elektrische cv ketel op 1 fase en Nul worden aangesloten. Daarboven heeft u krachtstroom (3x fase en Nul of 380Vac) nodig.

Houdt er rekening mee dat u naast het verwarmen ook voldoende stroom over moet hebben voor uw föhn, tv en playstation.

Heeft u niet voldoende stroom neem dan contact op met uw installateur om te kijken of dit vergroot kan worden.

Stap 3 – Heb ik warm water voor de douche en keuken ?


Voor warm water in de douche en keuken is het essentieel om de juiste verwarmingsoplossing te kiezen. Een elektrische CV-ketel is primair ontworpen voor ruimteverwarming en voorziet niet in direct warm water voor de douche of keuken. In plaats daarvan moet u overwegen om een elektrische boiler te installeren.

De keuze voor de juiste elektrische boiler hangt af van verschillende factoren. Ten eerste, als u een milieubewuste benadering wilt volgen, kan het gebruik van een ECO douchekop helpen om energie te besparen. Daarnaast moet u rekening houden met de duur van uw douches, het aantal mensen in uw huishouden en de temperatuur van het inkomende water. Deze variabelen beïnvloeden het vermogen dat uw elektrische boiler nodig heeft om voldoende warm water te leveren.

Gratis stockfoto met agenda, concept, lancering Stockfoto

Wat heb ik nog meer nodig ? voor het Stappenplan aanschaf elektrische CV ketel

Als u nu een gas cv ketel heeft hoeft u alleen de ketel te vervangen voor de elektrische variant. Alle radiatoren, buizen vloerverwarming e.d. kunt u blijven gebruiken.

Afhankelijk van het land waar u de elektrische cv ketel monteert is een elektrische cv ketel perfect naast een warmtepomp of gas cv ketel.

wilt u nou van het gas af? Van het gas af