Het water uit de boiler wordt te snel koud

Categorie: Storing

Een boiler is 1 vat. Als je een 100 liter boiler hebt en de boiler is goed opgewarmd heb je dus een vat van 100 liter warm water. vergelijk het met een emmer water. De gehele inhoudt van de emmer heeft zo goed als dezelfde temperatuur.

Indien je water gebruikt uit een boiler wordt er gelijktijdig weer koud water toegevoegd. Als je bijvoorbeeld een 10 liter boiler hebt zal het water steeds kouder worden door toevoeging van het koude water. Het is dus onmogelijk 10 liter warm water met dezelfde temperatuur uit de boiler te halen.

Een te snel koude boiler kan te maken hebben met bijvoorbeeld een foutieve boiler keuze. Een 5 liter boiler is slechts een halve emmer water. Je kunt dus nooit een volle emmer water vullen met 5 liter. (oplossing: kies grotere inhoud van boiler)

Ook een stortdouche neemt ongeveer 2 maal zoveel water als een normale douche. Ook dan is uw boiler dus snel leeg. (oplossing: kies grotere inhoud boiler of vervang de douchekop)

Of je hebt de boiler te koud ingesteld. Als je de boiler op bijvoorbeeld 60 graden hebt staan haal je nooit het volle rendement. Stel je douched op 45 graden. Dan is er dus veel warm water nodig en zal er weinig koud aan toegevoegd worden. De boiler loopt dus snel leeg. (Oplossing: stel de temperatuur van de boiler hoger in zodat er minder warm water nodig is vanuit de boiler)

Het overdrukventiel is defect of vuil. Maak deze schoon.

De hoofdkraan staat niet helemaal of helemaal niet open.

Andere oorzaken zouden nog kunnen zijn, lucht in de boiler (Oplossing: ontluchten) of niet genoeg kunnen opwarmen door bijvoorbeeld het gebruik van een schakelklok  – dag nacht tarief. (Oplossing: schakelklok eerder de boiler laten opwarmen).

Controleer ook altijd of er niet een ander dan meegeleverde overdrukventiel is gemonteerd.

Dit bericht is gepost in . Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *