Het water wordt niet warm

Categorie: Storing

Het water wordt niet warm? Controleer goed of de stroom is ingeschakeld en de elektrische boiler op de juiste stand staat. Ook controleren of er geen lucht in de elektrische boiler zit. Anders de boiler ontluchten.

Bij een digitale boiler kan het soms zijn dat je de stroom er even af moet halen en er weer op moet zetten of je hem moet resetten. In 99% van de gevallen is het probleem dan opgelost.

waterkraan met heet water
waterkraan met heet water

Mocht het water dan nog niet worden opgewarmd dan onderstaande stappen doorlopen.

  1. Zet de boiler dan in de hoogste stand
  2. controleer of het lampje van “opwarmen” brand
  3. Als het om een analoge boiler gaat controleer dan of de draaiknop wel goed om het kunststof onderdeel zit van het verwarmingselement. Hiervoor moet je de kap loshalen. Zet het draaiknopje op de thermostaat eventueel met de hand op de hoogste stand en kijk of hij nu wel opwarmt
  4. Als het om een digitale boiler gaat kijk dan of de juiste lampjes branden
  5. Meet op de thermostaat (op beide schuifjes) of er spanning op staat op het moment dat de boiler opwarmt en het lampje brand. Als er spanning op staat en het water niet verwarmd wordt is het element defect en moet dus worden vervangen. Anders is de thermostaat of bij digitale boilers de display defect. In het laatste geval de display dus vervangen.

word na al deze stappen het water wordt niet warm?

Dan zal waarschijnlijk de anode versleten zijn ( controleer anode om de 2 jaar) met een magnesium anode bij een elektronische anode kan dit wel 4 jaar zijn afhankelijk van de ingestelde temperatuur. Alles hoger dan 65 graden slijt 2 keer zo snel! Of de thermische zekering is eruit gesproken en dan heeft u een nieuwe pcb nodig! Heeft u een Lemet, Aparici of Wesen boiler neem dan even contact op.

Dit bericht is gepost in . Bookmark de link.

2 reacties op “Het water wordt niet warm

  1. H.A.E. Arafa zegt:

    Geachte mevrouw/mijneheer,
    Hierbij deel ik u graag me dat de bolierwerkt niet onlangs heb ik de Magnusm anode vervangen want de oude was te veel heeft kalkaanslag .daarvoor werkt hij heel goed ,wat is de probleem volgens u , de verwarmingsketel element werkt ook goed ik heb getest wilt u Gaar me helpen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *