Waarom een magnesium of titanium anode?

Categorie: Algemeen

De magnesium anode wordt ook wel elektrische anode genoemd. Maar waarom wordt er een magnesium of titanium anode geplaatst in een boiler? Dit is de oplossing tegen spanningscorossie binnen in het vat. Deze anode zorgt ervoor dat de emaille binnenlaag een lange levensduur heeft. 

De magnesium anode zal zichzelf als het ware opofferen. Hierdoor zal het nodig zijn deze iedere maximaal 2 jaar te vervangen.

Enkele boilers hebben als alternatief een Titanium anode. Dit wordt ook wel het ACI (anode corrosie integraal) systeem genoemd. Deze werkt met een geforceerde gelijkstroom die tegengesteld is aan de galvanische spanning. Ook deze moeten regelmatig vervangen worden.

Meer informatie

Een nog uitgebreidere uitleg over waarom een magnesium of titanium anode wordt geplaatst vind je in onderstaande link naar een van onze Blogs:

https://elektrischeboiler.eu/wat-is-een-anode/

Wist je dat…

Elektrischeboiler.eu ook boilers aanbiedt met elektronische anodes die tot wel 4 á 5 keer langer meegaan dan normale anodes? Je hebt dus minder onderhoudt wat weer scheelt in de portemonnee!

Daarnaast zijn deze modellen uitgerust met droge weerstanden wat ervoor zorgt voor duurzame anti kalk boilers:

https://elektrischeboiler.eu/?s=dat-aparici+eco+smart

en

https://elektrischeboiler.eu/?s=dat-aparici+eficiente+plus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *