Algemeen (31)

Categorie: Algemeen

Helaas kan het gebeuren door transport dat de knop van uw boiler los in de doos zit. Door het trillen tijdens transport is de beugel waar de thermostaat op bevestigd zit verschoven.

Je ziet in het gat meestal wel een schroef of de zilver of koperkleurige pen waar je de knop op kunt drukken.

Met een schroevendraaier schuif je de knop weer voor het gat zodat je de knop er weer op kan drukken. Dit is eenvoudig zelf te doen. Zie ook het filmpje.

Mocht het met een schroevendraaier niet lukken. Maak dan de boiler open en zet de thermostaat voor het gat waarna je de kap weer vastschroeft.

Categorie: Algemeen

In de fabriek worden zo nu en dan steekproeven gehouden en dan wordt een boiler aangesloten op het waternet. Hiervoor wordt speciaal gedesinfecteerd water gebruikt om bijvoorbeeld legionella uit te sluiten.

Hierdoor kan het zijn dat er water in de boiler zit. Het water wordt voor 99.99% weer uit de boiler verwijderd. Er kunnen enkele druppeltjes achterblijven.

Wij verkopen alleen nieuwe boilers. Je krijgt dus nooit een 2e hands boiler door ons opgestuurd! Ook deze boiler is dus nieuw !

Categorie: Algemeen

Ja, onze boilers worden rechtstreeks verzonden vanuit ons magazijn. Hierdoor kunnen we op vele kosten besparen en u een goede en goedkopere boiler leveren. In de showroom te Heiloo kunt u nu ook de boilers bekijken, voelen en desnoods knuffelen.

Adres showroom: 

De Wagenmaker 2 te Heiloo

Categorie: Algemeen

Het grote voordeel van een elektrische boiler is dat hij onderhoudsarm is. Dit houdt niet in dat hij onderhoudsvrij is. Ook jouw boiler heeft onderhoud nodig.

De meeste fabrikanten zeggen dat de boiler om de 2 tot 3 jaar ontkalkt moet worden. Hierbij wordt dan meteen de anode en rubberen afdichting vervangen.

Dit kun je laten doen door een installateur, maar als je een beetje handig bent is het ook goed zelf te doen.

Ontkalken en wisselen anode.

 1. Haal de stroom van de boiler.
 2. Verwijder de kap. Je ziet nu een (meestal) ronde schijf met schroeven bevestigd.
 3. Sluit de ingaande waterkraan.
 4. Laat de boiler leeglopen aan de koudwateraanvoer.
 5. Maak de schroeven los en haal het element uit de boiler.
 6. Verwijder het verwarmingselement.
 7. Schroef de anode los van de plaat en monteer een nieuwe.
 8. Verwijder eventuele kalk van het verwarmingselement. (Eventueel een nacht in azijn).
 9. Plaats alle componenten terug en zet de plaat weer vast met een nieuwe rubberen afdichting.

Wist je dat…

Wij ook boilers hebben met droge weerstanden (anti kalk) en elektronische anodes die tot wel 4 á 5 keer langer meegaan dan normale anodes?

https://elektrischeboiler.eu/categorie/dat-nofer-boilers/
Categorie: Algemeen

Heel eenvoudig, je kunt ons tijdens kantooruren bereiken (9.00-17.00) bellen via telefoonnummer 072 – 369 0067 of 24/7 mailen via info@elektrischeboiler.eu.

Categorie: Algemeen

Het leeglopen van de boiler gebeurd altijd aan de blauwe kant.

Handig is het om een aftapkraan (kogelkraan) tussen het overdrukventiel en boiler te plaatsen.

Mocht je dit niet hebben gedaan:

-. Zet de watertoevoer uit

-. draai de koppeling of inlaatcombinatie los aan de koudwaterzijde / blauwe kant (u kunt de boiler ook via de inlaatcombinatie laten leeglopen maar dit duurt erg lang)

-. Bevestig een slangetje en begeleid deze naar de afvoer

-. Zodra je nu de rode kant los draait zal de boiler leeg lopen, gebeurd dit niet geef dan wat lucht bij aan de rode kant (banden pomp)

Bij boilers met de aansluiting boven zul je de boiler om moeten draaien.

De Wesen ECO Flat, DAT Aparici Efficiente en Ariston EVO boilers hebben 2 vaten. Als je de bovenstaande procedure volgt zal alleen het 2e vat leeglopen. Om nu het eerste vat ook leeg te krijgen moet je luchtdruk op de rode kant zetten. Dit kan bijvoorbeeld eenvoudig met een bandenpomp. Het water in het eerste vat zal naar het 2e vat lopen en daar weglopen.

Categorie: Algemeen

Wij hebben verschillende boilers te koop bij elektrischeboiler.eu toch werkt bijna elke boiler hetzelfde.

Wij hebben hier een video voor het aansluiten van uw boiler

Categorie: Algemeen

Op onze boilers zit standaard 2 jaar fabrieksgarantie.

Maar de vraag hoelang gaat een boiler mee heeft meerdere factoren: O.a Om de hoeveel jaar heeft uw boiler onderhoud nodig en om de hoeveel doet u onderhoud. Dit zijn eigenlijk de 2 belangrijkste factoren als je gaat kijken naar de levensduur van de boiler. Heeft uw boiler een natte weerstand dat wilt zeggen dat het verwarmingselement direct in contact komt met het water en er dus kalkaanslag op komt. Of heeft uw boiler een droge weerstand niet in contact met water. Het nadeel van zo een natte weerstand is dat hij afhankelijk van de ingestelde temperatuur dat corroderen en dus na enkele jaren aan vervanging nodig is. Bijvoorbeeld bij de Wesen die hebben een natte weerstand waardoor de prijs ook iets goedkoper is dan bij de andere maar die moet wel regelmatig onderhoud hebben. De aparici effiente plus en de anti kalk boilers hebben een droge weerstand waardoor de aanschaf prijs iets hoger is maar uiteindelijk de onderhoud kosten en het energie verbruik lager is waardoor u op de lange termijn meer bespaard.

Alle boilers die op een ingestelde temperatuur staan boven de 65 graden slijten het verwarmingselement ook 2x zo snel. Heeft u last van wisselende temperaturen of kuren van de boiler dat is 9 van de 10 keer het geval dat de boiler geen verwarmingselementen meer heeft en dus zijn werk niet meer goed doet.

Categorie: Algemeen

Dat hangt mede af van de douchekop die wordt gebruikt, de ingestelde temperatuur water, het aantal personen e.d.

Op onze website staat een boiler calculator:

https://elektrischeboiler.eu/welke-boiler-bestellen/

Deze gaat uit van een watertemperatuur in de boiler van rond de 65 graden. Je kunt in de calculator invullen met hoeveel personen je wilt douchen, welke douchekop je gebruikt en hoe lang je gaat douchen.

Categorie: Algemeen

De hoeveelheid water wat uit een boiler komt is afhankelijk van meerdere factoren. Onder andere bepaalt de waterleidingdruk de maximale water druk omdat het een gesloten systeem is. Daarnaast kan de druk afnemen door bijvoorbeeld te kleine waterleidingen of te lange leidingen.

Er kan dus nooit meer water uit de boiler komen dan de ingang en uitgang groot zijn. In Nederland zijn de boilers meestal 15mm ( 1/2 inch).

Een richtlijn voor het maximaal aantal liters per minuut door een waterleiding is: *

 • Diameter hoofdleiding 15mm (1/2 inch) – ongeveer 25 ltr/min
 • Diameter hoofdleiding 22mm (3/4 inch) – ongeveer 50 ltr/min
 • Diameter hoofdleiding 28mm (  1 inch) – ongeveer 75 ltr/min

*Bovenstaande is indicatief.

Categorie: Algemeen

Sinds kort kunnen wij bij elektrischeboiler.eu een nieuwe soort boiler aanbieden. Dit is de anti-salderingsboiler dat wilt zeggen een laag wattage boiler die u kunt aansluiten op uw zonnepanelen en zo verwarmt de boiler het water in de uren dat u de meeste zon opwekt. Dit is allemaal mogelijk gemaakt door een tijdschakelaar die met de boiler mee geleverd is. Door de timer in te stellen op bijvoorbeeld 11 en 3 weet u zeker dat de boiler verwarmt word in de goede uren zodat het u geen stroom kost.

Hoe werkt dit? Dat Een uitleg vind u in de specificaties onder de producten.

Categorie: Algemeen

Een elektrische boiler tot 150 liter is uitgevoerd met een schuko stekker (standaard Nederland / Belgische stekker met randaarde) en kunnen op een bestaande groep worden aangesloten.

Een elektra groep in Nederland is af gezekerd met 16 Ampère= 3600 Watt

De meeste boilers hebben een verwarmingselement van 1500 tot 2000 Watt = 6.5 tot 8.7 Ampère.

Vanaf 200 liter is er naast de 1 fase + Nul (230 Vac) verwarmingselement ook krachtstroom (380 Vac) leverbaar.

Categorie: Algemeen

Wij verwerken uitsluitend orders die ingevoerd zijn in onze webshop. Kom je er niet uit dan kun je uiteraard altijd bellen of mailen zodat wij je verder kunnen helpen.

Als het om meerdere producten gaat (+10 stuks)  dan kun je een e-mail sturen met uw gegevens en de producten die je wilt bestellen dan maken wij een aangepaste factuur voor je aan.

Indien je een product wilt bestellen en u bent een buitenlands bedrijf dan kunnen wij een factuur met BTW verlegd voor je aanmaken. Stuur dan je gegevens inclusief BTW nummer en de producten die je wilt bestellen naar info@elektrischeboiler.eu

Categorie: Algemeen

Jazeker, wij leveren aan particulieren en bedrijven.

Voor bedrijven en particulieren kan eventueel een zaterdaglevering worden aangevraagd voor leveringen <30 Kg.

Categorie: Algemeen

Jazeker, wij leveren aan bedrijven, projecten en aan particulieren.

Voor bedrijven en particulieren kan eventueel een zaterdaglevering worden aangevraagd voor leveringen <30 Kg.

Heb je grotere aantallen nodig? Bel ons dan op nummer 072 – 369 00 67 of stuur een mail met je gegevens en order naar info@elektrischeboiler.eu.

Categorie: Algemeen

Ja, in overleg kunnen wij aan de eilanden en Zeeland leveren alleen hiervoor geldt een toeslag transport kosten.

Uiteraard kunnen we altijd het pakket laten bezorgen tot aan de vertrekpunt boot.

Heb je hierover een vraag? Stuur ons dan een mail via info@elektrischeboiler.eu

Categorie: Algemeen

Het energielabel wordt aangeduid in klasse A t/m G waarbij A het minste energie verbruikt.

Om dit te testen is er een standaard opstelling gemaakt waardoor er een goede vergelijking te maken is. Op het energie label staat dan ook altijd het energie verbruik bij standaard opstelling. Hoe die opstelling is opgebouwd vind je in onderstaande link in bijlage III.

Dit houdt dus niet in dat bij jou ook het energieverbruik zo is. Dit kan in de positieve zin afwijken maar ook negatief. De reële opgenomen energie is afhankelijk van vele factoren zoals watertemperatuur, omgevingstemperatuur, gebruiksduur enz. enz.

Categorie: Algemeen

Wanneer je als particulier een product bij ons hebt aangeschaft welke niet volgens behoren functioneert, dan zijn wij als verkoper aansprakelijk en moet een defect worden hersteld of worden gerepareerd.

Uiteraard hebben wij altijd het recht ook zelf het probleem te constateren. Dit zijn de zogenaamde conformiteitregels, oftewel uw wettelijke garantie.

Wanneer een boiler bijvoorbeeld blijkt te lekken en hierdoor ontstaat schade aan bijvoorbeeld de vloer, is conform deze conformiteitsregels Finson BV aansprakelijk voor het gebrek zelf en dient de boiler dus gerepareerd of vervangen te worden als reparatie niet snel mogelijk is. Wanneer wij de boiler niet hebben gemonteerd, betreft het hier dus een reparatie of omruiling. Maar voor de schade welke de boiler heeft veroorzaakt (in dit voorbeeld de vloer), kan Finson BV niet worden aangesproken.


Om bovenstaande gegevens te verifiëren, klik je voor de genoemde artikels op onderstaande links: 
Artikel 7:24 BW Artikel 6:185 BW Artikel 6:186 BW

Categorie: Algemeen
Wisselen anode Lemet
Wisselen anode Wesen – Aparici
Categorie: Algemeen

Ten eerste bij het kopen van een boiler zijn er verschillende factoren waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je een apparaat kiest dat goed past bij je behoeften en situatie. Hier zijn enkele belangrijke overwegingen:

 1. Type boiler: Er zijn verschillende soorten boilers beschikbaar, waaronder Wesen, Lemet, DAT, en Aparici. Al deze boilers staan bekend om hun betrouwbaarheid en kwaliteit.
 2. Energie-efficiëntie: Kijk naar de energie-efficiëntie van de boiler. Een hogere energie-efficiëntie betekent doorgaans lagere energiekosten op de lange termijn. Let op het energielabel en kies voor een model met een hoge rating.
 3. Capaciteit: De grootte van de boiler moet afgestemd zijn op je behoeften. Dit hangt af van het aantal personen in je huishouden en je waterverbruik. Een te kleine boiler zal niet aan je warmwaterbehoeften voldoen, terwijl een te grote boiler onnodig energie kan verbruiken. doe hier de test
 4. Installatie- en onderhoudskosten: Informeer naar de installatiekosten en de mogelijkheid voor onderhoud. Sommige systemen vereisen meer gespecialiseerde installatie of regelmatig onderhoud, wat de kosten op de lange termijn kan beïnvloeden. Bijvoorbeeld de Dat-nofer boilers zijn goedkoper dan de Aparici efficiente plus maar de dat-nofer moet om de 2 jaar onderhoud en de effiente plus heeft om de 4 jaar onderhoud nodig dus goedkoop is niet altijd duurkoop.
 5. Duurzaamheid en levensduur: Zoek naar een boiler die bekend staat om zijn duurzaamheid en een lange levensduur heeft. Dit kan je op de lange termijn geld besparen, zelfs als de initiële investering hoger is. Bijvoorbeeld de aparici effiente plus die heeft een droge weerstand en een super slank model waardoor u weinig onderhoud heeft en ook nog veel ruimte hoeft te maken.
 6. Garantie: Controleer de garantievoorwaarden. Een langere garantieperiode kan extra zekerheid bieden. Al onze boilers heeft u 2 jaar garantie mits u de meegeleverde inlaatcombinatie monteerd.
 7. Zelf opgewekte energie: Wekt u zelf energie op door uw zonnepanelen dan hebben wij sinds kort de anti-salderingsboiler voor uw. Door deze boiler bent u in staat om alle zelf opgewekte energie door te sturen naar de boiler waardoor de boiler alleen opwarmt door de door uw opgewekte energie!
Categorie: Algemeen

Waarom wordt er een magnesium of titanium anode geplaatst in een boiler? Dit is de oplossing tegen spanningscorossie binnen in het vat. Deze anode zorgt ervoor dat de emaille binnenlaag een lange levensduur heeft. 

De magnesium anode zal zichzelf als het ware opofferen. Hierdoor zal het nodig zijn deze iedere maximaal 2 jaar te vervangen.

Meer informatie

Een nog uitgebreidere uitleg over waarom een magnesium of titanium anode wordt geplaatst vind je in onderstaande link naar een van onze Blogs:

https://elektrischeboiler.eu/wat-is-een-anode/

Wist je dat…

Elektrischeboiler.eu ook boilers aanbiedt met elektronische anodes die tot wel 2 á 3 keer langer meegaan dan normale anodes? Je hebt dus minder onderhoudt wat weer scheelt in de portemonnee!

Daarnaast zijn deze modellen uitgerust met droge weerstanden wat ervoor zorgt voor duurzame anti kalk boilers:

https://elektrischeboiler.eu/?s=dat-aparici+eficiente+plus

Categorie: Algemeen

Deze vraag krijgen we vaak. 

Wij zijn een internet bedrijf en kunnen werken met weinig personeel. Ook hebben wij geen vertegenwoordigers op de weg die met dure
auto´s onze boilers aanbieden Ook is er geen tussenhandel zoals een Elektro Technische Groothandel.

We kunnen je uiteraard wel deskundig adviseren. Dit kan telefonisch, via de mail of op afspraak op ons depot in Heiloo. In Heiloo hebben wij zelfs een showroom ingericht met een aantal van onze best verkochte modellen.

Doordat wij deze kosten niet hebben kunnen we minstens 30 tot 50% goedkoper leveren dan de traditionele leverancier met behoud van deskundig advies en een hoge kwaliteit service.

Categorie: Algemeen

De garantie termijn staat bij het artikel vermeld in de webshop.

Voor alle boilers die wij leveren geldt de garantie zowel voor de ketel als de componenten.

Dit houdt in, dat bij een storing wij proberen te constateren welk component kapot is. Zodra wij hebben geconstateerd dat het desbetreffende component kapot is en het betreft garantie, sturen wij een nieuwe toe. Hiervoor kan het soms nodig zijn dat wij je vragen een foto te mailen. Wij komen niet op locatie maar je kunt er uiteraard ook voor kiezen de boiler retour te sturen zodat wij in onze werkplaats het probleem kunnen oplossen.

Garantie vervalt indien je je niet houdt aan de door de fabrikant aangegeven onderhoudsbeurten en / of niet het meegeleverde overdrukventiel gebruikt. 

De garantie geldt uitsluitend op de door ons geleverde artikelen. De kosten die voortkomen uit vervangen onderdelen voor garantie vallen niet onder de garantie.

Categorie: Algemeen

Iedere boiler heeft een stilstand verlies. Het stilstand verlies is het verlies in warmte wat het water in een boiler heeft gedurende een periode. Ieder energie label is gekoppeld aan een stilstand verlies.

Hoe lager dit verlies is, hoe hoger het energielabel en hoe beter is dus de isolatie van een elektrische boiler.

De instanties die bepalen welk energie label er op een product geplaatst mogen worden hebben dit bepaald in de EN12897, EN12977, EN15332 of de EN60379 normen.

Dit verlies wordt uitgedrukt in kWh per 24 uur en is eenvoudig zelf uit te rekenen m.b.v. onderstaande tabel.

In onderstaande tabel zie je de energie labels en de waarden waarin het verlies moet zijn om dit label te verkrijgen. De waarde V is de inhoudt van de boiler.

Als voorbeeld kunnen we nemen een boiler van 80 liter met energielabel A.

Dan is het stilstandverlies tussen de 5.5+3.16*80=692 kWh en 8.5+4.25*80=1020 kWh

Energie labelBerekening Qst – V is inhoudt boiler
A(5.5+3.16)*V    –    (8.5+4.25)*V
B(8.5+4.25)*V    –    (12+5.93)*V
C(12+5.93)*V    –    (16.66+8.33)*V
D(16.66+8.33)*V    –   ( 21+10.33)*V
E(21+10.33)*V    –    (26+13.66)*V
Categorie: Algemeen

Het energie verbruik van een elektrische boiler is sterk afhankelijk van diverse factoren. Volgens de website van de overheid kost een elektrische boiler gemiddeld 200 tot 600 euro per jaar aan stroom.

Het verschil is in grote mate sterk afhankelijk van:

 • Het aantal liters water in de boiler.
 • Gebruik je een ECO douchekop of een stortdouche ?
 • Hoe vaak gebruik je warm water ?
 • Hoe warm is het water dat je verbruikt?
 • Hoe lang gebruik je het warme water?
 • Wat is de omgevingstemperatuur?
 • Wat is de ingestelde water temperatuur in de boiler?
 • Wat is het opgenomen vermogen van de boiler ?

Op onderstaande link vind je een calculator waarbij je zelf kunt laten uitrekenen wat jouw boiler per jaar kost.

Klik hier voor calculator.

Verbruik douchekop aantal liter water per minuut

Eco douchekop6 / 7 liter water per minuut
Normale douchekop10 / 15 liter water per minuut
Stortdouche20 / 25 liter water per minuut
Categorie: Algemeen

Het verbruik staat gelijk aan het aantal kW’s. Stel u heeft een elektrische CV ketel of doorstromer van 9 kW. Deze verbruikt tijdens het opwarmen dan 9 kW per uur.

Hoe vaak hij moet opwarmen is afhankelijk van de ingestelde gewenste temperatuur, de omgevingstemperatuur, temperatuur water enz.

Categorie: Algemeen

Op de gezamenlijke website van waterleiding bedrijven vind je alle databladen met uitgebreide calculatievoorbeelden van wat wel en niet mag op de waterleiding.

Deze vind je hier: https://www.infodwi.nl

Categorie: Algemeen

Wesen elektrische boilers worden gemaakt door Nielsen Clima te Madrid. De productie vind plaats in Spanje en China.

Ariston Velis wordt gemaakt door Ariston Italie. De produktie vind momenteel plaats in China.

Categorie: Algemeen
lemet-logo.png

LEMET PPUH werd opgericht in 1978, als voornamelijk om de lokale markt te voorzien van producten op het gebied van verwarmingstechniek. Later is de fabriek gespecialiseerd in de productie van apparatuur voor het verwarmen van water. Deze ontwikkeling is dat tot op de dag nog steeds.

Dankzij de ervaring die is opgedaan in de afgelopen 30 jaar, kan Lemet de klanten met de hoogste kwaliteit producten leveren tegen betaalbare prijzen.De oprichter en eigenaar is de heer Leon Pleśniak. Het bedrijf werd gebouwd op basis van de Poolse hoofdstad. De productie afdeling is gelegen in de provincie Opole in Branice. 

Lemet is een familiebedrijf en momenteel werken er 40 mensen

Momenteel voert de productie-afdeling activiteiten uit, zoals faculteiten: voorbereiding, lassen, email en spuiterij. 

Met de steun van Europese fondsen in 2010 is gestart met een nieuwe lijn van emaille tanks. Dankzij de innovatieve oplossingen op het gebied van ecologie. Hiervoor is een octrooi. Een van de meest moderne en eco-emailleren van dit type in Europa. 

Alle producten, zowel geproduceerd en geïmporteerd, worden verhandeld onder de merknaam LEMET. 

Vanaf de geboorte van het product door middel van haar distributie naar onze partners en eindigend met post-sale – product service in het hele land wordt gegarandeerd door een netwerk van geautoriseerde service centers. 

Lemet Elektrische Boilers worden niet alleen in Polen verkocht maar ook in de omringende landen. Bijvoorbeeld: Tsjechie, Hongarije, Oekraine, Rusland, Duitsland. Maar ook in Denemarken en Zweden en via Finson B.V. in Nederland, Belgie, UK, Luxemburg en Duitsland.

Categorie: Algemeen

Wordt er aansluit materiaal en een overdrukventiel meegeleverd? Ja, deels wel. Bij alle boilers wordt standaard namelijk een KIWA gekeurde inlaatcombinatie (overdrukventiel) gratis meegeleverd.

Inlaatcombinatie 6 bar, 22 mm knel
6 bar Kiwa inlaatcombinatie wordt gratis meegeleverd

Je hoeft alleen montage bouten en de aansluiting naar uw waterleiding zelf te kopen. Omdat er meerdere afmetingen waterleiding zijn en het afhankelijk is van het type muur op locatie (bijvoorbeeld hout, steen, gips) weten wij niet wat je precies nodig hebt om je boiler op te hangen.

Voor enkele euro’s koop je in de bouwmarkt bijvoorbeeld flexibele leidingen en andere onderdelen die nodig zijn de boiler op te hangen. De ophangbeugel zit wel al vast aan de boiler.

Categorie: Algemeen

Ja, bij alle hangende boilers zit montagemateriaal voor aan de wand. Tevens is er een Uitlijn beugel mee te bestellen als optie voor eenvoudige en snellere montage: