Het verbruik van een elektrische boiler

Vrouw-met-glas

Het verbruik van een elektrische boiler. Welke elektrische boiler je moet kiezen kiezen hangt af van het persoonlijk verbruik. Wij bij elektrischeboiler.eu helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

Hieronder is te zien hoeveel liter je dagelijks zal nodig hebben, hier kan je berekenen hoe groot de elektrische boiler moet zijn voor jouw persoonlijke gebruik. Probeer dit zeker niet te krap te rekenen. Het is zonde om binnen enkele jaren een nieuwe boiler te moeten kopen omdat het gezin groter wordt of omdat uw (klein)kinderen op bezoek komen.

Het verbruik van een elektrische boiler op een rij

  • Het nemen van een bad; 120 liter boiler water voor comfortabel gebruik – 170 liter voor een combinatie van bad en douche
  • Het nemen van een douche; 40 liter boiler water voor comfortabel gebruik – 70 liter bij lang gebruik en rainshowers
  • Gebruik van de kraan; Tussen de zeven à tien liter per gebruik. LET OP! Om de beschikbare hoeveelheid water te berekenen moet je de inhoud van de boiler vermenigvuldigen met een factor van 2 à 2.5, omdat je  warm water tijdens gebruik ook gemend wordt met koud water om een aangename 37 graden te hebben tijdens het douchen. Voor 160 liter warm water heb je dus een boiler inhoud nodig van 80 liter.

Om zeker te zijn dat je voldoende warm water hebt kies je het beste altijd voor een hoog genoeg volume


U dient er wel rekening mee te houden dat een grotere boiler ook meer plaats zal innemen. Het gebeurt vaak dat men terug moet keren naar de winkel omdat de nieuwe boiler niet past in de beschikbare ruimte. LET OP! In de winter zal het ingaande water kouder zijn als in de zomer. Je zult dan een kortere douchetijd hebben! 

Alle door ons geleverde boilers kunnen aangesloten worden zowel hot-fill als cold-fill. Houdt er rekening mee dat de temperatuur indicatie op de boiler indicatief is en kan afwijken. Bij hot-fill heeft iedere boiler een maximale temperatuur die er in mag komen. Meestal 55 tot 60 graden. Controleer dit goed om foutmeldingen te voorkomen!


Elektrische boilers zijn verkrijgbaar met volgende inhoud: 5 liter, 10 liter, 30 liter, 50 liter, 60 liter, 80 liter, 100 liter, 120 liter, 150 liter, 200 liter. Boilers met 1 of 2 spiralen.