Wat is een anode?

Een anode dient ter bescherming van uw binnenketel.  De meeste moderne boilers hebben een metalen vat met daarin een emaille coating. 

Om deze coating te beschermen is er een anode geplaatst. De anode maakt de tank kathodisch waardoor corrosie geen kans krijgt.

Deze elektrode offert zichzelf als het ware op en moet afhankelijk van de kwaliteit van het water iedere 2 jaar worden vervangen.

Wij adviseren dit ook echt te doen omdat een boiler zonder snel defect kan gaan en de garantie op uw boiler vervalt bij niet verwisselen. Deze is eenvoudig zelf te verwisselen. U hoeft slechts een aantal schroeven los te maken.

Het systeem is ook populair in de scheepvaart.

Magnesium Anode 5-10 Liter, Lemet

Wat is een elektronische magnesium anode?

De elektronische magnesium anode in een elektrisch of elektronisch apparaat is de pool of elektrode van waaruit de elektrische stroom het apparaat binnenstroomt. De tegengestelde pool wordt de kathode genoemd en is dus de pool of elektrode waar de elektrische stroom het apparaat of de component verlaat.

Dit soort anodes gaan 4x langer mee dan een gewone magnesium anode en hoeven dus niet elke 2 jaar vervangen te worden. Deze anodes kunnen alleen geplaatst worden in de DAT-Aparici Eficiente PLUS elektrische boilers.